spitika-pti-foyr-choris-mixer-afrata-kai-pentanostima-me-ti-monadiki-syntagi-tis-sofis-tsiopoy-41261
14:29

Σπιτικά πτι φουρ χωρίς μίξερ: Αφράτα και πεντανόστιμα με τη μοναδική συνταγή της Σόφης Τσιώπου

14:29
Newsroom

Σπιτικά πτι φουρ: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Γιατί δεν δοκιμάζεται να κάνετε πτι φουρ, μέσα από μία σπιτική συνταγή, η οποία μοιάζει πιθανότατα με εκείνη της μητέρας σας; Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα είναι αυτό που περιμένετε. Δηλαδή, θα ευχαριστηθούν όλοι όσοι δοκιμάσουν, το γλυκό σας. Αναλυτικότερα:

Σπιτικά πτι φουρ – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σπιτικά πτι φουρ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 200 γραμμάρια κορν Φλαουρ

– 450 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο ή μισό μισό με μαργαρίνη

– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

– 4 αυγά

– 3 βανίλιες

– Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι

– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– Κουβερτουρα λιωμένη

– Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή

– Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

Advertisement

Σπιτικά πτι φουρ: Εκτέλεση συνταγής

– Λιώνω το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.

– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.

– Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.

– Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.

– Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.

– Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.

– Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.

– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!

– Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.

– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!

– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.

– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.

– Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.

– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!

– Αν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

* Σημείωση: Η ανωτέρω συνταγή αφορά τη δημιουργία 28 έως 30 μπισκότων.

Advertisement