Σπανακόπιτα: Θέλετε να κάνετε μία γρήγορη, εύκολη, οικονομική γευστική συνταγή για όλες τις ώρες; Σε περίπτωση που σας αρέσουν οι πίτες, σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μία πολύ νόστιμη πίτα από σπανάκι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη και μπορεί να προσφερθεί μέχρι και σε έξι άτομα. Αυτή είναι βέβαιο πως είναι η συνταγή που ψάχνετε, διότι μπορείτε να την προσφέρετε για όλες τις ώρες και τα γεύματα της ημέρας (σ.σ. πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό). Αναλυτικότερα, τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής:
– 1 φύλλο σφολιάτας
– 1 ματσάκι άνηθο
– 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
– 150 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
– Σπανακόπιτα: Κόβετε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεματάτε το σπανάκι μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαραθεί.
– Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και στρέφετε τις γωνίες προς τα μέσα.
– Μεταφέρετε τη σφολιάτα σε ταψί με φύλλο σφολιάτας και την τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
– Έπειτα στραγγίζετε το σπανάκι καλά με τα χέρια μας και το βάζετε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
– Καλύπτετε τη σφολιάτα με το σπανάκι και πασπαλίζετε με τη φέτα.
– Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.