Σπανακόπιτα σε φόρμα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία κλασική, αλλά παραλλαγμένη συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να κάνετε μία εναλλακτική συνταγή για σπανακόπιτα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες της συνταγής, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω…
– 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
– 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 4 αυγά
– 1 κεσεδάκι 200 γραμμαρίων γιαούρτι στραγγιστό
– 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
– 350 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 3/4 από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
– 3/4 από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– 1/4 από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (σ.σ. προαιρετικά)
– 400 γραμμάρια φέτα χοντροθρυμματισμένη
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Πλένετε καλά το σπανάκι.
– Το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
– Το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.
– Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς.
– Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
– Αλευρώνετε, τη στρογγυλή φόρμα, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
– Αναποδογυρίζετε, τη φόρμα και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι.
– Αφήνετε, τη φόρμα, στην άκρη.
– Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά.
– Ρίχνετε στο μπολ και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
– Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
– Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
– Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, τα υλικά.
– Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
– Χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα.
– Ψήνετε, το μείγμα, στο προθερμασμένο φούρνο για εξήντα έως εβδομήντα λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει, η επιφάνειά της, ένα χρυσο-καφέ χρώμα.