Σπανάκι με αυγά μάτια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μία απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, ενώ αποτελεί ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα.
Πρόκειται για την ιδανική συνταγή για brunch, ενώ χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία και 15 λεπτά για το μαγείρεμα.
Υλικά
500 γραμ. σπανάκι πλυμένο και καλά στραγγισμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ άνηθο (ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 κ.σ τριμμένη φέτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το σπανάκι με αυγά μάτια και φέτα στο φούρνο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κάνουμε 4 λακκούβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε από πάνω και την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.
«Εύκολη, γρήγορη και πολύ θρεπτική επιλογή. Το σπανάκι έχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο, συνδυασμός ο οποίος συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Το αυγό προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και άλλων ουσιών εξαιρετικά ωφέλιμων για την υγεία. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί κι έχετε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα».