Σμυρνέικα σουτζουκάκια: Θέλετε να μαγειρέψετε σουτζουκάκια, αλλά θέλετε να κάνετε μία ιδιαίτερη συνταγή. Μη στεναχωριέστε καθόλου, διότι υπάρχει λύση. Μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή και να πετύχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να προσφέρετε στην οικογένειά σας ή και στους φίλους σας. Αναλυτικότερα:
Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
– 1 μεγάλο κρεμμύδι για το μείγμα του κιμά και 1 για την σάλτσα
– 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
– Ψίχα ψωμιού 2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί
– Λίγο κρασί για το σβήσιμο
– 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
– Σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο
– Αλεύρι
Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα.
– Στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι.
– Τα τηγανίζουμε για λίγο.
– Σε κατσαρόλα σοτάρουμε έξτρα κρεμμύδι.
– Έπειτα, βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην κατσαρόλα και ακολούθως τα σβήνουμε με κρασί.
– Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, τον πελτέ, καθώς και πέντε κόκκους μπαχάρι στην κατσαρόλα μας.
– Επίσης, βάζουμε και λίγο νερό στην κατσαρόλα μας.
– Μαγειρεύουμε, τα σουτζουκάκια μας, για μισή ώρα (σ.σ. δηλαδή, έως ότου να δέσει η σάλτσα μας).
– Αυτό ήταν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
– Αξίζει να αναφερθεί πως μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι.