soytzoykakia-smyrneika-i-aythentiki-syntagi-apo-ti-mikra-asia-poy-tha-kanei-oli-ti-geitonia-na-moschomyrizei-24083
11:54

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα: Η αυθεντική συνταγή από τη Μικρά Ασία που θα κάνει όλη τη γειτονιά να μοσχομυρίζει

11:54
Newsroom

Σμυρνέικα σουτζουκάκια: Θέλετε να μαγειρέψετε σουτζουκάκια, αλλά θέλετε να κάνετε μία ιδιαίτερη συνταγή. Μη στεναχωριέστε καθόλου, διότι υπάρχει λύση. Μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή και να πετύχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να προσφέρετε στην οικογένειά σας ή και στους φίλους σας. Αναλυτικότερα:

Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά

– 1 μεγάλο κρεμμύδι για το μείγμα του κιμά και 1 για την σάλτσα

– 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

– Ψίχα ψωμιού 2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί

– Λίγο κρασί για το σβήσιμο

– 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

– Σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ελαιόλαδο

– Αλεύρι

Advertisement

Σμυρνέικα σουτζουκάκια – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα.

– Στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι.

– Τα τηγανίζουμε για λίγο.

– Σε κατσαρόλα σοτάρουμε έξτρα κρεμμύδι.

– Έπειτα, βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην κατσαρόλα και ακολούθως τα σβήνουμε με κρασί.

– Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, τον πελτέ, καθώς και πέντε κόκκους μπαχάρι στην κατσαρόλα μας.

– Επίσης, βάζουμε και λίγο νερό στην κατσαρόλα μας.

– Μαγειρεύουμε, τα σουτζουκάκια μας, για μισή ώρα (σ.σ. δηλαδή, έως ότου να δέσει η σάλτσα μας).

– Αυτό ήταν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

– Αξίζει να αναφερθεί πως μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι.

Advertisement

Advertisement