Η σουφλεδένια τυρόπιτα είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη αλμυρή συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Πρόκειται για το απόλυτο σνακ, το οποίο είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για απογευματινό ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας.
Η σουφλεδένια τυρόπιτα γίνεται σε χρόνο μηδέν, είναι τραγανή και σίγουρα είναι μία συνταγή που θα ικανοποιήσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό των γεύσεων.
Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 φλιτζάνια γάλα -2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα -1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη -1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας -Αλατοπίπερο -1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο -1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο -1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη -Σιμιγδάλι ψιλό -ελαιόλαδο
Τα βήματα για τη σουφλεδένια τυρόπιτα
Βήμα1: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Βήμα2: Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Βήμα3: Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.