Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, εύκολο και γευστικό γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να επιχειρήσετε να φτιάξετε κάποια αντίστοιχη συνταγή, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Αναλυτικότερα:
Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για τη σωστή εκτέλεσή της
Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Υλικά συνταγής
– 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
– 110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
– 6 μεγάλα αυγά
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή Grand Marnier
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη σαντιγί:
– 355 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος
– 3 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
– 1 κουταλιά του γλυκού αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας
– Κακάο
Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
– Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.
– Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
– Μόλις λιώσει, η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά.
– Προσθέστε βούτυρο.
– Ανακατέψτε.
– Διαχωρίζετε τα 4 από τα αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι, σε δύο μικρά μπολ.
– Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.
– Προσθέστε ζεστό μείγμα σοκολάτας.
– Προσθέστε κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού.
– Σε ξεχωριστό μπολ, χτυοήστε τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν.
– Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
– Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
– Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια στο σοκολατένιο μείγμα.
– Απλώστε το μείγμα στο ταψί.
– Ισιώστε την επιφάνειά του.
– Τοποθετείστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
– Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.
– Αφήστε το σουφλέ να κρυώσει.
– Για να φτιάξετε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ.
– Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γεμίσετε τον κρατήρα του σουφλέ, με τη σαντιγί.
– Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη.
– Με ένα μαχαιράκι αποκολλάτε προσεκτικά το σουφλέ από το ταψί.
– Σερβίρετε, το σουφλέ.
– Αν περισσέψει, το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.