soyfle-sokolatas-choris-aleyri-gia-archarioys-eykolo-kai-nostimo-glyko-poy-tha-entyposiasei-toys-kalesmenoys-sas-58223
10:59

Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι για αρχάριους: Εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

10:59
Newsroom

Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, εύκολο και γευστικό γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να επιχειρήσετε να φτιάξετε κάποια αντίστοιχη συνταγή, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Αναλυτικότερα:

Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για τη σωστή εκτέλεσή της

Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Υλικά συνταγής

– 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

– 110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

– 6 μεγάλα αυγά

– 200 γραμμάρια ζάχαρη

– 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή Grand Marnier

– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Advertisement

Για τη σαντιγί:

– 355 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος

– 3 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

– 1 κουταλιά του γλυκού αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας

– Κακάο

Advertisement

Advertisement

Σοκολατένιο σουφλέ χωρίς αλεύρι – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

– Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.

– Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά.

– Μόλις λιώσει, η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά.

– Προσθέστε βούτυρο.

– Ανακατέψτε.

– Διαχωρίζετε τα 4 από τα αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι, σε δύο μικρά μπολ.

– Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.

– Προσθέστε ζεστό μείγμα σοκολάτας.

– Προσθέστε κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού.

– Σε ξεχωριστό μπολ, χτυοήστε τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν.

– Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

– Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

– Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια στο σοκολατένιο μείγμα.

– Απλώστε το μείγμα στο ταψί.

– Ισιώστε την επιφάνειά του.

– Τοποθετείστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

– Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.

– Αφήστε το σουφλέ να κρυώσει.

– Για να φτιάξετε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ.

– Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γεμίσετε τον κρατήρα του σουφλέ, με τη σαντιγί.

– Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη.

– Με ένα μαχαιράκι αποκολλάτε προσεκτικά το σουφλέ από το ταψί.

– Σερβίρετε, το σουφλέ.

– Αν περισσέψει, το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Advertisement