Το σουφλέ της Γκόλφως είναι ένα σουφλέ με μελιτζάνες και πατάτες που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο, καθώς είναι πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Πρόκειται για το πιο εύκολο σουφλέ με πατάτες, μελιτζάνες, σπιτική σάλτσα, μιξ τυριών, κεφαλογραβιέρα, ντομάτα φρέσκια, ντοματίνια, χρωματιστές πιπεριές και κρέμα γάλακτος.
Υλικά
Πατατες 1 μεγάλη
Μελιτζάνα 1 πολύ μεγάλη
Σαλτσα 250 γρ.
Μιξ Τυριών 200 γρ.
Κεφαλογραβιέρα 50 γρ.
Φέτα 100 γρ.
Ντοματα 1
Πιπεριά Προαιρετικά λίγες χρωματιστές
Ντοματίνια Προαιρετικά λίγα
Κρεμα Γαλακτος 200 γρ.
Βασιλικός λίγο φρέσκο
Αλατι Λίγο
Πιπέρι Λίγο
Το σουφλέ της Γκόλφως σαν κυρίως γεύμα ή ορεκτικό
Είναι ένα σουφλέ που λιώνει στο στόμα και είναι ένα φαγητό που γίνεται πανεύκολα. Μπορούμε να το απολαύσουμε τη συνταγή τόσο σαν κυρίως πιάτο όσο και για ορεκτικό. Γίνεται σε λίγο χρόνο και απαιτεί οικονομικά υλικά. Η Γκόλφω έκανε τα μαγικά της στην κουζίνα πάλι και εμάς μας τρέχουν τα σάλια.
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε ένα ταψί φούρνου και στρώνουμε πάνω στο ταψί μία λαδόκολλα. Στην συνέχεια παίρνουμε την πατάτα, την καθαρίζουμε από τις φλούδες της και την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τα κομμάτια της πατάτας δίπλα δίπλα στο ταψί με την λαδόκολλα.
Στην συνέχεια παίρνουμε την μελιτζάνα και κόβουμε τις περισσότερες φλούδες της. Κόβουμε και την μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και βάζουμε τα κομμάτια της απέναντι από τα κομμάτια της πατάτας δίπλα δίπλα.
Στην συνέχεια βάζουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι κι αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλουμε. Στο τέλος ραντίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν για 10 λεπτά με ένα τέταρτο.
Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες και οι πατάτες παίρνουμε ένα πυρέξ 26 εκ και στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ πρώτες τις πατάτες. Στην συνέχεια φτιάχνουμε μία απλή σάλτσα με λίγη ντομάτα και λίγο βασιλικό ή χρησιμοποιούμε μία σάλτσα για πίτσα ή όποια σάλτσα μας αρέσει, ακόμη και έτοιμη και βάζουμε λίγη από την σάλτσα πάνω στις πατάτες.
Πάνω από την σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το μιξ τυριών. Πάνω από το μιξ τυριών τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Στην συνέχεια κόβουμε την ντομάτα μας σε ροδέλες κι αν θέλουμε αφαιρούμε τα σπόρια τους. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες.
Πάνω από τις ντομάτες βάζουμε λίγο ακόμη μιξ τυριών. Στην συνέχεια βάζουμε λίγη σάλτσα ακόμη και από πάνω λίγο ακόμη μιξ τυριών. Στην συνέχεια στρώνουμε τις χρωματιστές μας πιπεριές. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ντοματίνια.
Στην συνέχεια βάζουμε λίγο ακόμη μιξ τυριών, την κεφαλογραβιέρα, βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και την τριμμένη φέτα από πάνω. Στην συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος πάνω από το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου για μισή ώρα.
Tips για το σουφλέ της Γκόλφως
Αντί για μιξ τυριών μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα. Την φέτα εκτός από πάνω μπορούμε να την βάλουμε και μαζί με το μιξ τυριών. Η πράσινη πιπεριά δεν ταιριάζει με το φαγητό. Μπορούμε να μην βάλουμε κρέμα γάλακτος. Αντί για μία μεγάλη πατάτα μπορούμε να βάλουμε δύο μεσαίες.
Αντί για μία πολύ μεγάλη μελιτζάνα μπορούμε να βάλουμε δύο μεσαίες. Αντί για κεφαλογραβιέρα μπορούμε να βάλουμε άλλο τυρί ίδιου τύπου. Αντί για φρέσκο βασιλικό μπορούμε να βάλουμε αποξηραμένο μαϊντανό. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.
Πηγή: Daddy cool & Mommy