Θέλετε να ετοιμάσετε μια συνταγή που να συναρπάσει τους δικούς σας ανθρώπους; Δοκιμάστε να φτιάξετε σουφλέ με γαλοπούλα! Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα προσεκτικά και το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Δώδεκα φέτες ψωμί του τοστ. Δώδεκα φέτες ζαμπόν γαλοπούλα. Πεντακόσια γραμμάρια τριμμένο κασέρι. Πέντε αβγά. Ένα λίτρο γάλα πλήρες. Αλάτι. Πιπέρι. Φυτικό βούτυρο (σ.σ. πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το άλειμμα)
1ο βήμα: Αρχικά, παίρνουμε το πυρεξάκι μας. 2ο βήμα: Στη συνέχεια προσπαθούμε να βουτυρώσουμε επαρκώς το πυρεξάκι μας. 3ο βήμα: Ακολούθως, βάζουμε στο ταψί μας φέτες από ζαμπόν γαλοπούλας.
4ο βήμα: Έπειτα, ρίχνουμε στο ταψί μας, μπόλικο τριμμένο τυρί. 5ο βήμα: Η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Δηλαδή, βάζουμε το ψωμί μας, έπειτα το ζαμπόν γαλοπούλας και μετά το τυρί. 6ο βήμα: Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το γάλα μας. Μετά ρίχνουμε και τα αυγά μας μέσα στο μπολ. 7ο βήμα: Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι και πιπέρι. Προσοχή! Δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τις κανονικές ποσότητες. Αυτό, διότι μπορεί να μη βγει το αποτέλεσμα, όπως το περιμένουμε, λόγω δυσαναλογίας υλικών. 8ο βήμα: Ρίχνουμε γάλα στο σουφλέ μας. Έπειτα, σταματάμε οποιαδήποτε εργασία για περίπου είκοσι λεπτά. Αυτό συμβαίνει, διότι αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται το γάλα για να απορροφηθεί. 9ο βήμα: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
10ο βήμα: Ψήνουμε το σουφλέ μας για περίπου είκοσι λεπτά στους 200 βαθμούς. 11ο βήμα: Μετά από είκοσι λεπτά, βγάζουμε το σουφλέ με γαλοπούλα από το φούρνο. 12ο βήμα: Αυτό ήταν! Το σουφλέ με γαλοπούλα είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.