Σορμπέ καρπούζι: Η καλοκαιρινή περίοδος θέλει μπάνια, ποτά και διασκέδαση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φάτε ένα ευχάριστο παγωτό, όταν βγείτε από τη θάλασσα ή όταν ζεσταίνεστε ιδιαίτερα; Για να το πετύχετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι νερό
– 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
– 3 φλιτζάνι καθαρισμένο καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια
– Για να γίνει ακόμα πιο γευστικό το σορμπέ θα χρειαστεί να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
– Στη συνέχεια, κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι το μείγμα να έχει κρεμώδη υφή.
– Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
– Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το σορμπέ για 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπολ με μια φέτα καρπουζιού και μια φέτα λάιμ.