Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο με γεύση από Ιταλία; Κάντε μακαρονάδα σκορδάτη με σέσκουλα και τυριά!
Υλικά συνταγής:
500 γρ. σπαγκέτι Νο 6
400 γρ. ανάμεικτα σέσκουλα και φύλλα παντζαριών
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
80-120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (ή θυμάρι ή μαϊντανό)
60 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
– Πετάμε τα σκληρά ή μαραμένα τμήματα από τα σέσκουλα και τα παντζαρόφυλλα, πλένουμε όλα τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
– Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
– Βάζουμε την (άδεια) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμένα χόρτα, αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να σωθούν τα υγρά τους.
– Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, όσο από το νερό του βρασίματός τους αφήσαμε στην άκρη, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το μυρωδικό που επιλέξαμε και την καρυδόψιχα, νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
– Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και σκορπίζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε πιάτο.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η παραπάνω συνταγή είναι προσαρμοσμένη για 4 μερίδες φαγητού.