skordati-makaronada-me-seskoyla-kai-tyria-gia-toys-filoys-tis-italikis-koyzinas-104300
12:23

Σκορδάτη μακαρονάδα με σέσκουλα και τυριά για τους φίλους της Ιταλικής κουζίνας

12:23
Χριστίνα Προφαντή

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο με γεύση από Ιταλία; Κάντε μακαρονάδα σκορδάτη με σέσκουλα και τυριά!

Υλικά συνταγής:

500 γρ. σπαγκέτι Νο 6

400 γρ. ανάμεικτα σέσκουλα και φύλλα παντζαριών

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

80-120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (ή θυμάρι ή μαϊντανό)

60 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Είδη ζυμαρικών.

Εκτέλεση συνταγής:

– Πετάμε τα σκληρά ή μαραμένα τμήματα από τα σέσκουλα και τα παντζαρόφυλλα, πλένουμε όλα τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.

– Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.

– Βάζουμε την (άδεια) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμένα χόρτα, αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να σωθούν τα υγρά τους.

– Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, όσο από το νερό του βρασίματός τους αφήσαμε στην άκρη, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

– Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το μυρωδικό που επιλέξαμε και την καρυδόψιχα, νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

– Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και σκορπίζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε πιάτο.

Advertisement

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η παραπάνω συνταγή είναι προσαρμοσμένη για 4 μερίδες φαγητού.

Advertisement