Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να δημιουργήσετε ανά πάσα στιγμή είτε για πρωινό, είτε για κέρασμα είτε για μετά επιδόρπιο.
Σφολιάτα ήλιος: Τα υλικά της συνταγής
1 πακέτο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. φουντούκια τριμμένα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. κακάο
1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Σφολιάτα ήλιος: Υλικά για τη γκανάς
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Σφολιάτα ήλιος: Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα πιάτο 28 εκ. διάμετρο κόβουμε από κάθε φύλλο 2 κύκλους.
Μεταφέρουμε τον έναν κύκλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο με ένα πινέλο εκτός από 1 εκ. περιμετρικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας περιμετρικά για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Με ένα ποτήρι 5-6 εκ. πιέζουμε το κέντρο του κύκλου ώστε να σχηματίζουμε ένα μικρότερο κυκλικό κομμάτι. Κόβουμε περιμετρικά 16 κομμάτια και στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σφολιάτα ήλιος: Πως θα κάνετε τη γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Σφολιάτα ήλιος: Πως θα κάνετε τη σύνθεση
Κόβουμε το κεντρικό κομμάτι και το τρώμε!
Βάζουμε στο κέντρο το μπολ με τη γκανάς και σερβίρουμε.
Advertisement
Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά και τον τρόπο που θα κάνετε την Σφολιάτα ήλιος. Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη, βήμα βήμα και τα αποτελέσματα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν. Κι αν είστε καλοφαγάδες και λάτρεις του γλυκού, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα εύκολο παγωτό σάντουιτς που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας, μέσα σε λίγα λεπτά