Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου: Θέλετε να κάνετε μια υπέροχη κλασσική συνταγή με διαφορετικό τρόπο. Δοκιμάστε να κάνετε ομελέτα φούρνου. Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή. Μάλιστα, το συγκεκριμένο φαγητό μπορείτε να το προσφέρετε και σε καλεσμένους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:
– 1 κιλό πατάτες
– 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα)
– ½ φλιτζάνι γάλα
– 8 αυγά
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ρίγανη
* Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν την παρασκευή οκτώ μερίδων ομελέτας.
– Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι.
– Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.
– Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και ανακατέψτε ελαφρά…
– Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες.
– Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
– Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.
– Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, η επιφάνεια.