Εύκολη συνταγή για σαρδέλες: Σας αρέσει πάρα πολύ να τρώτε σαρδέλες; Επιθυμείτε να βρείτε συνταγές για να τις φτιάξετε για εσάς και τους φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις δύο συνταγές που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τις σαρδέλες στο φούρνο ή τις ψητές σαρδέλες:
– 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– Ντοματοχυμός
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί.
– Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
– Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι), το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες.
– Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
– 1 κιλό σαρδέλες
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 χούφτα ρίγανη
– 1/5 κούπα λάδι
– 1 με 2 λεμόνια
– Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις στρώνουμε στην σειρά σε ένα ταψάκι.
– Αλατοπιπερώνουμε.
– Ρίχνουμε την ρίγανη παντού, το λάδι και τον χυμό 1 ή 2 λεμονιών, ανάλογα πόσο μας αρέσει.
– Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στο αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.