Σαμιώτικες τηγανόπιτες: Επιθυμείτε να κάνετε μία πολύ ωραία, εύκολη και γρήγορη συνταγή; Θέλετε να κάνετε τηγανόπιτες για να μπορείτε να τρώτε κάτι, είτε ως δεκατιανό, είτε ως απογευματινό. Παρακάτω βρίσκεται η αυθεντική συνταγή της Σάμου. Καλή σας όρεξη!
Σαμιώτικες τηγανόπιτες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Σαμιώτικες τηγανόπιτες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 αυγό
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 200 γραμμαρίων
– 1 φακ μπεικιν παουντερ
– 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
– 3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις ή μισό μισό με φαρίνα
Σαμιώτικες τηγανόπιτες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Στην αρχή χτυπάμε για λίγο το αυγό μας.
– Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί, όλα τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας.
– Έπειτα, προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα φύλλο. Το φύλλο που πρόκειται να ανοίξουμε, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτό, αλλά ούτε και πολύ χονδρό.
– Κόβουμε με κουπ-πατ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αραβοσιτέλαιου και σε βαθύ κατσαρολάκι και σιγανή φωτιά.
– Οι συγκεκριμένες τηγανόπιτες, οι οποίες αποτελούν συνταγή της Σάμου, είναι πεντανόστιμες. Μάλιστα, διατηρούνται μαλακές έως και τρεις μέρες. Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να είναι σκεπασμένες.
– Όταν είναι έτοιμες, κόβετε τις τηγανίτες που είναι Σαμιώτηκες στη μέση.
– Ακολούθως, βάζετε το τυράκι της αρεσκείας σας μέσα στις τηγανίτες.
– Αυτό ήταν! Οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες προς κατανάλωση.