«Ξετρελαίνεστε» για τα σιροπιαστά γλυκά, αλλά δεν ξέρετε τι να φτιάξετε; Δοκιμάστε να κάνετε σάμαλι Χίου με σιρόπι και κανέλα.
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
– Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
– Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
– Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
– Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το γλυκό είναι έτοιμο για να το δοκιμάσετε! Αν σας αρέσει το σάμαλι, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή την καταπληκτική συνταγή για γλυκό.