Η σαλάτα κόσλοου ( Coleslaw) είναι πολύ νόστιμη και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή ενώ χρειάζεται μόλις 15΄για να ετοιμαστεί. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα σκεπάζοντας τη με μεμβράνη χωρίς να βάλετε το dressing.
4 φλ. λάχανο (κραμπί) λεπτοκομμένο,
2 φλ. καρότα λεπτοκομμένα,
1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο (χωρίς τα ζουμιά του),
½ κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη,
1 κουταλιά ζάχαρη,
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κουταλιά μηλόξιδο,
1 φλ. μαγιονέζα,
½ φλ. γιαούρτι,
3/4 κουταλάκι αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύετε καλά και φτιάχνετε τη σάλτσα.
Σε ένα μπολ, βάζετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάτε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κραμπί και τα καρότα και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε τη σαλατιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.