Η ρώσικη σαλάτα είναι πολύ νόστιμη, αρκεί αυτός που την φτιάχνει να έχει τις ανάλογες γνώσεις από τη ρώσικη κουζίνα.
Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας, αν και δεν θα μείνει για αρκετό διάστημα, αφού ταιριάζει με τα πάντα και θα την καταναλώσετε γρήγορα.
3 μεγάλες πατάτες
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 καρότα
1 χούφτα αρακά κονσέρβα ή κατεψυγμένο
6 μικρά αγγουράκια στύπα (τουρσί)
2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα*
παριζάκι ή ζαμπόν (όσο επιθυμείτε, κομμένο σε κύβους)
αλάτι, πιπέρι
άνηθο (προαιρετικά)
*Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγά σε 2 λεπτά. Δείτε πώς:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πήξουν και είναι έτοιμη. Τόσο απλά!
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια και τα βράζουμε σε λίγο νερό, μαζί με τον αρακά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά).
Κόβουμε σε κυβάκια τα αυγά και τα αγγουράκια τουρσί.
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί θα έχει και η μαγιονέζα). Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.