Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρακόμελο: Το ιδανικό ρόφημα για τον χειμώνα, οι ασθένειες που καταπολεμά και πως να το φτιάξετε μόνοι σας

18:58
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Ρακόμελο: Το ρακόμελο είναι ένα πολύ γνωστό γλυκοποτό οχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πίνετε ζεστό ή κρύο ανάλογα τις προτιμήσεις.

Ρακόμελο: Λειτουργεί και σαν σιρόπι για το κρύωμα

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Συνήθως είναι ρακί που συνδυάζετε με μέλι και άλλα μπαχαρικά όπως κανέλα. Επιπλέον είναι ένα εξαιρετικο ρόφημα για τους χειμερινούς μήνες εφόσον μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.

Advertisement

Κατάλληλο για τον πονόλαιμο και στον βήχα λειτουργεί σαν σιρόπι, στο κρυολόγημα και στο μπούκωμα.

Advertisement

Ρακόμελο: Συνταγή στο μπρίκι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση:

Στο μπρίκι ρίχνουμε τόσα ποτηράκια ρακί όσα είναι τα άτομα που θα πιουν μαζί με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο.

Advertisement

Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μέλι, από μισή κουταλιά του γλυκού, για κάθε ποτήρι που θα φτιάξουμε.

Σε σιγανη φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς. Προσοχή στις αναθυμιάσεις της ρακής υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση, βγάζουμε το μπρίκι και σερβίρουμε. Φροντίζουμε σε κάθε ποτήρι να υπάρχει και από ένα κεφαλάκι γαρύφαλου.

Advertisement

Ρακόμελο: Στην κατσαρόλα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά τη ρακή σε χαμηλή φωτιά κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο και μόλις πάρει μια βράση είναι έτοιμο!

Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε φλούδες από πορτοκάλι ή μήλο.

Advertisement

Ρακόμελο: Καπνιστό

Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο για 40 ημέρες:

Το διατηρούμε σε σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος. Αφαιρούμε τις φλούδες και περνάμε από τουλπάνι την ρακή

 

TAGS:
Advertisement