Raffaello – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να φάτε ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει λευκή σοκολάτα; Επιθυμείτε για το γλυκό σας να περιέχει και λευκή καρύδα; Δηλαδή, ένα υλικό το οποίο είναι γευστικό και ιδιαίτερο στην υφή του; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να το φτιάξετε.
Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Το ίδιο θα συμβεί και με τα υπόλοιπα άτομα, τα οποία θα το δοκιμάσουν. Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι να σας ζητήσουν και τη συνταγή.
Τα raffaello είναι μπαλάκια λευκής σοκολάτας με ινδική καρύδα. Συνήθως περιέχουν αμύγδαλα. Επίσης, μπορεί να περιέχουν καρύδια και γκοφρέτα.
– 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, τριμμένη στον τρίφτη
– Μισό φλιτζάνι του τσαγιού (50 ml) γάλα
– 1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη συνταγή σας, ένα φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα.
– 150 γραμμάρια αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα
– Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί.
– Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, τα υλικά μας. Το πράττουμε έως ότου το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο.