Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και φτιάξτε τη διάθεση τη δική σας και των οικείων σας. Αναλυτικότερα:
Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 1 μονό πακέτο φρυγανιές
– 3/4 κούπας γάλα
– 1 κ.σ. άχνη
Για την κρέμα:
– 350 γραμμάρια μαργαρίνη
– 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 1/4 κούπας ζάχαρη
– 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
– Κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
– Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.
– Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.
– Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
– Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνωσε χαμηλή φωτιά.
– Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.
– Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύκαλά η ζάχαρη!
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
– Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!
– Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.
– Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
– Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε, με τη χτυπημένη σαντιγί.
– Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
– Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
– Σερβίρουμε σε κομμάτια.