profiterol-tapsioy-eykoli-amp-8220-mamadistiki-amp-8221-syntagi-gia-tin-apolyti-apolaysi-poy-kaneis-den-mporei-na-antistathei-32724
11:16

Προφιτερόλ ταψιού: Εύκολη “μαμαδίστικη” συνταγή για την απόλυτη απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

11:16
Newsroom

Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και φτιάξτε τη διάθεση τη δική σας και των οικείων σας. Αναλυτικότερα:

Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 1 μονό πακέτο φρυγανιές

– 3/4 κούπας γάλα

– 1 κ.σ. άχνη

Advertisement

Για την κρέμα:

– 350 γραμμάρια μαργαρίνη

– 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

– 4 κουταλιές της σούπας κακάο

– 1 1/4 κούπας ζάχαρη

– 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

– Κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα

Advertisement

Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.

– Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.

– Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.

– Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.

– Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνωσε χαμηλή φωτιά.

– Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.

– Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύκαλά η ζάχαρη!

– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.

– Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!

– Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.

– Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.

– Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε, με τη χτυπημένη σαντιγί.

– Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

– Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

– Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Advertisement