Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γλυκό για να σερβίρετε, μετά το τέλος του γεύματος, που πρόκειται να παραχωρήσετε; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για να πετύχετε το αποτέλεσμα, που επιθυμείτε.
– 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ελαφρύ
– 1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– 4 αυγά
– 2 μέτρια πορτοκάλια το ένα με τη φλούδα και το άλλο χωρίς τη φλούδα αλεσμένα όχι πολύ λιωμένα…
– 3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
– 1 μπέικιν πάουντερ
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
– Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, με το λάδι πολύ καλά για να ασπρίσει.
– Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και χτυπάμε συνεχώς.
– Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder λίγο – λίγο και το γάλα.
– Προσθέτουμε τα αλεσμένα πορτοκάλια και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας με μαρίζ.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου πενήντα λεπτά.
Σημείωση: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να κάνουμε και γλάσο σοκολάτας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το γλυκό μας, που είναι η πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα.