Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτες στο τηγάνι: Ξεχωριστή συνταγή για αφράτες πιτούλες με τυρί και γιαούρτι που γίνονται πεντανόστιμες

09:30
Νίκη Μουλά

Οι τηγανητές πίτες με τυρί και γιαούρτι είναι μία πανεύκολη, ξεχωριστή και πεντανόστιμη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Advertisement

Πίτες με τυρί και γιαούρτι: Ένα αλμυρό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

 

Πρόκειται για ένα σνακ που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, σαν πρωινό, δεκατιανό, κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο, ακόμη και σαν απογευματινό.

Advertisement

 

Advertisement

Υλικά

για 9 πίτες
200 γρ. χλιαρό γάλα
200 γρ. χλιαρό νερό
7 έως 9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτσ. αλάτι
680 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
κτσ. ελαιόλαδο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. τυρί τσένταρ
100 γρ. τυρί ρεγκάτο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το γάλα. Προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, και λίγο από το αλεύρι γ.ο.χ. Ανακατεύουμε τα υλικά με τη μαρίζ, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος το αλάτι.

Advertisement

Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη με τη μαρίζ, και κατόπιν ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας φτιάχνοντας τη ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και ρίχνουμε σε αυτό λίγο ελαιόλαδο το οποίο απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλο το εσωτερικό του μπολ.

Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, την ζυμώνουμε με τα χέρια μας ελαφρώς και αφού καλύψουμε το μπολ με μεμβράνη μαγειρικής ή με μία σακούλα στο επάνω μέρος της οποίας κάνουμε μία μικρή τρύπα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, και προσθέτουμε ανακατεύοντας σταδιακά, τα τριμμένα τυριά τσένταρ και ρεγκάτο φτιάχνοντας έτσι το μίγμα που θα χρειαστούμε για την γέμιση.

Βγάζουμε τη ζύμη μετά από την 1 ώρα, και την ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μας στο τραπέζι, και κατόπιν την πλάθουμε σε μορφή ρολό. Με μία σπάτουλα, την κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Κατόπιν τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Advertisement

Μετά από αυτό το χρόνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, παίρνουμε τα κομμάτια της ζύμης και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μορφή φύλλου πίτας. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα μίγματος από τα τυριά και το βάζουμε στο κέντρο του φύλλου της ζύμης.

Κλείνουμε κατόπιν το φύλλο διπλώνοντας τα άκρα του προς το κέντρο και στη συνέχεια το πατάμε να αποκτήσει σχήμα μικρής πίτας. Το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και από τις δύο πλευρές. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια της ζύμης.

Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε τις πίτες που έχουμε φτιάξει και μία προς μία τις βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές για λίγο χρόνο έως ότου να κοκκινίσουν.

Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή έχει ολοκληρωθεί και οι πιτούλες είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

TAGS:
Advertisement