Χυλός για σπιτικές πίτες – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε δικές σας πίτες των οποίων τα έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με εκείνες των σπιτικών πιτών; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστηθούν τόσο, που σας ζητήσουν και τη συνταγή.
Χυλός για σπιτικές πίτες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Χυλός για σπιτικές πίτες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Δύο κούπες αλεύρι
– Μισή κούπα σπορέλαιο
– Δύο κούπες νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κούπες γάλα.
* Προσοχή: Τα υλικά αφορούν 10 έως 12 φύλλα κρούστας.
Χυλός για σπιτικές πίτες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε, τα υλικά για να γίνει ένας χυλός. Απλά να μην είναι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
– Απλώνουμε περίπου δύο έως τρεις κουταλιές για κάθε φύλλο, που βάζουμε
– Εκτός από το φύλλο, που θα βάλουμε στη γέμιση (σ.σ. να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο), δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο σε περίπτωση που θα έχει πολλά υγρά, η γέμιση, θα έχει γεύση αλευρίλας
– Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω
– Χαράζουμε κομμάτια
– Ψήνουμε περίπου για δύο με τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου πάρει χρώμα.
– Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας. Είναι ωραίο κόλπο για να έχετε μία χειροποίητη πίτα.
* Προσοχή: Η συνταγή αφορά 10 έως 12 φύλλα κρούστας.