Κουρκουτόψωμο: Πρόκειται για μία καλοκαιρινή συνταγή, η οποία μπορεί να σας συντροφεύει γευστικά για τις ζεστές ημέρες. Συγκεκριμένα, είναι μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να την προσφέρετε σε συγγενικά πρόσωπα και φίλους, όλες τις ώρες της ημέρας. Αναλυτικότερα:
– 1 Λίτρο γάλα
– 2 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 3 κούπες αλεύρι (σ.σ. όσο πάρει να γίνει ένας χυλός )
– 1/2 κιλό τυρί
– Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα τα αυγά.
– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας, με ένα σύρμα.
– Προσθέτουμε στα υπάρχοντα υλικά μας, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
– Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μας, με ένα σύρμα.
– Βάζουμε το αλεύρι μας σιγά-σιγά. Σκοπός είναι να μην σβολιάσει.
– Αφού γίνει, το αλεύρι μας, ένας χυλός προσθέτουμε και το τυρί. Φυσικά, θα πρέπει να έχουμε τρίψει πρώτα, το τυρί μας, με τα χέρια μας.
– Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
– Ρίχνουμε μέσα στο ταψί μας, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυράκι πάνω από τα υπάρχοντα υλικά, τα οποία βρίσκονται στο ταψί μας.
– Ψήνουμε στον φούρνο στους διακόσιους βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή, έως ότου να πάρει αυτό το χρυσαφένιο χρώμα.