Ηπειρώτικη κοσμιρή: Επιθυμείτε να κάνετε μία σπάνια και παραδοσιακή πίτα. Μία πίτα, την οποία τρώγατε μόνο από τα χεράκια της γιαγιάς σας; Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Σε περίπτωση που έχετε καταγωγή από κάποιο χωριό της Ηπείρου, τότε ζήσατε τέλεια παιδικά χρόνια.
Αυτό, διότι η γιαγιά σας είχε τη μαγική συνταγή. Έτσι, έφτιαχνε μία υπέροχη, αλμυρή, γευστική και παραδοσιακή πίτα. Αυτή ήταν η Ηπειρωτική κοσμιρή, της οποίας η μαγική συνταγή της βρίσκεται παρακάτω. Γι’ αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Καλή όρεξη!
– 3 φλυτζάνια αλεύρι. – 4 αυγά. – 1 λίτρο φρέσκο γάλα. – 1/2 κιλό τυρί φέτα. – Αλάτι. – Πιπέρι. – Ελαιόλαδο για το ταψί. * Σημείωση: Τα προαναφερθέντα υλικά αφορούν ταψί, το οποίο έχει μεσαίο μέγεθος.
– Χτυπάμε με σύρμα, τα αυγά, με το γάλα. – Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. – Προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι. Σκοπός είναι να γίνει σαν χυλός. (σ.σ. δηλαδή όπως στις τηγανίτες). – Σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί. – Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. – Βάζουμε λάδι στο ταψί μας. – Τοποθετούμε στο φούρνο για να κάψει καλά. – Προσθέτουμε τον χυλό. – Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο, μέχρι να πάρει, το επιθυμητό χρώμα.