Τα πιροσκί με φέτα, λάδι και ρίγανη είναι εξαιρετικά για κολατσιό. Μπορείτε να τα φάτε ζεστά ή και κρύα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις συνήθειές σας. Δηλαδή, αντί για να φάτε κάποιο τοστ, μπορείτε να κολατσίσετε με ένα ωραιότατο πιροσκί. Όσο για τη συνταγή, αυτή δεν αποτελεί πρόβλημα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και όλα θα πάνε καλά.
Υλικά για τη ζύμη των πιροσκί:
1 κούπα χλιαρό νερό. 1 κούπα χλιαρό γάλα. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά. 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο. 1 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη. 1 αυγό. 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι Λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση συνταγής για πιροσκί:
1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε νερό, μαγιά, ζάχαρη. Ανακατεύουμε, με κουτάλι το περιεχόμενο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. 2. Έπειτα, συνδέουμε το γάντζο και προσθέτουμε γάλα και ελαιόλαδο. 3. Ακολούθως, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι. 4. Στη συνέχεια, χτυπάμε από πέντε μέχρι επτά λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη και ελαστική ζύμη. 5. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει διπλή. 6. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τυρί φέτα, αυγό, ρίγανη και πιπέρι. 7. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τη ζύμη. Ανοίγουμε, είτε με τον πλάστη, είτε με το χέρι κάθε μπάλα, σε κύκλο. 8. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και έπειτα πιέζουμε ελαφρώς με τα δάκτυλά μας στις άκρες. 9. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο σκεύος τηγανίσματος και έπειτα τηγανίζουμε τα πιροσκί. Προσοχή! Τα πιροσκί πρέπει να τηγανιστούν κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. 10. Βάζουμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο, θα φύγει το επιπλέον λάδι. Στη συνέχεια, σερβίρουμε.