Πικάντικο μπουγιουρντί – Εύκολη συνταγή: Πολλές νοικοκυρές δίνουν βάση όχι μόνο στο κυρίως πιάτο ,αλλά και στα πιάτα που θα το συνοδεύσουν. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι μοναδικό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την παρακάτω συνταγή.
– 220 γραμμλαρια τυρί φέτα
– 3 μικρές ντομάτες κατά προτίμηση πομοντόρια – Εναλλακτικά 5 – 6 ντοματίνια
– Πιπεριές τσίλι σε λεπτές φέτες – Εναλλακτικά μπούκοβο
– Ρίγανη
– Μαύρο πιπέρι
– 4 – 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
– Τοποθετείτε τη φέτα σε πυρίμαχο σκεύος.
– Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
– Στρώνετε τις ντομάτες πάνω από το τυρί.
– Πασπαλίζετε με ρίγανη όλο το περιεχόμενο του ταψιού.
– Τοποθετείτε από πάνω το τσίλι.
– Περιχύνετε το τσίλι, ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες. Δηλαδή, ψήνετε έως ότου πάρει χρυσό χρώμα το τυρί.
– Σερβίρετε το πικάντικο μπουγιουρντί ως ορεκτικό μαζί με ζεστό ψωμί. Εναλλακτικά, μπορείτε να το προσφέρετε σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.