Νηστίσιμα γλυκά: Βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής. Πολλοί Έλληνες νηστεύουν, λόγω της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Για το συγκεκριμένο λόγο, πολλές νοικοκυρές ενδιαφέρονται να βρουν συνταγές από νηστίσιμα γλυκίσματα. Ακολουθεί σχετική λίστα με νηστίσιμες συνταγές για να επιλέξετε τα γλυκά της αρεσκείας σας. Αναλυτικότερα:
Υλικά:
– 225 γραμμάρια ζάχαρη
– 250 γραμμάρια νερό
– 125 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
– 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
– 25 γραμμάρια κακάο σκόνη
– 125 γραμμάρια καρύδια
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
– 325 γραμμάρια κουβερτούρα
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση συνταγής:
– Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
– Ρίχνω τα 125 γραμμάρια κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και ρίχνω μέσα τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύω να γίνει ένα πηχτό μείγμα που θα πλάθεται.
– Στρώνω μια λαδόκολλα και τυλίγω το μείγμα σαν σαλάμι.
– Το βάζω στην κατάψυξη για 1-1.5 ώρα και έπειτα το κόβω σε φέτες.
– Λιώνω την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω και το κουταλάκι λάδι μέσα και έπειτα βουτάω τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα.
– Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα.
Υλικά συνταγής:
– 4 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 2 ποτήρια μέλι
– 2 ποτήρια σπορέλαιο
– 4 ποτήρια νερό
– Αμύγδαλα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής:
– Ρίχνω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα.
– Αφού πήξει το μείγμα μου και ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
– Χαράζω τα κομμάτια και ρίχνω στο καθένα από ένα αμύγδαλο.
– Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Υλικά συνταγής:
– 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
– 1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
– 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
– 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 3 1/2 φλιτζάνια φαρινάπ
– 1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Εκτέλεση συνταγής:
– Ρίχνουμε στο μίξερ το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ, και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Έπειτα βάζω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
– Απλώνω τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψί 28 εκ. και μετά ρίχνω την μαρμελάδα από πάνω.
– Στολίζω με το υπόλοιπο μείγμα το πάνω μέρος της τάρτας μου.
– Ψήνω στους 170 βαθμούς για μισή ώρα.
Υλικά συνταγής:
– 1 φλιτζάνι νερό
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι κακάο
– 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
– 2 φλιτζάνια καρύδια
– 1 φλιτζάνι τρούφα
– 2 κουταλιές του γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής:
– Βάζω σε μια κατσαρόλα να βράσει το νερό με τη ζάχαρη. Σβήνω το μάτι και ρίχνω το κακάο και τη φρυγανιά. Ανακατεύω και προσθέτω το κονιάκ και τα καρύδια.
– Μόλις κρυώσει το μείγμα το πλάθω σε μπαλάκια και τα περνάω από την τρούφα. Διατηρούνται στο ψυγείο για μέρες.
Υλικά συνταγής:
– 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
– 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχνίνι
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
– 1 φλιτζάνι καρύδια
– 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
– 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– Ανθόνερο
– Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής:
– Αφού κοσκινίσω το αλεύρι και το μπέικιν τα βάζω σε ένα μπολ μαζί με το ταχίνι, το μέλι, το χλιαρό νερό και ανακατεύω να γίνει μια μαλακή ζύμη.
– Πλάθω σε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγω με πλάστη και βάζω στη μέση γέμιση. Τα κλείνω σαν μισοφέγγαρα και τα βάζω σε λαδόκολλα οπού ψήνω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
– Όταν τα βγάλω,τα ραντίζω με ανθόνερο και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη.