pentanostimo-kotsi-sti-gastra-me-meli-kai-myrodika-poy-lionei-sto-stoma-61378
14:06

Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα

14:06
Newsroom

Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα.

Κότσι στη γάστρα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής

Κότσι στη γάστρα: Υλικά συνταγής

– Χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους

– Πατάτες – 2 κιλά baby

– Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο

– Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι

– Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο

– Ελαιόλαδο – 120 ml

– Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη

– Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας

– Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας

– Δάφνη – 3 φύλλα

– Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο

– Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια

– Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια

– Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα

– Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια

– Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο

– Ρίγανη – τριμμένη

– Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Advertisement

Κότσι στη γάστρα: Εκτέλεση συνταγής

– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι.

– Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.

– Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.

– Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.

– Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα.

– Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι.

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

– Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο.

– Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.

– Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.

Advertisement

Advertisement