Σοκολατένιο κέικ διαίτης – Συνταγή για γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν παρακάτω. Το βέβαιο είναι πως θα πετύχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα σας ικανοποιήσει.
– 250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο
– 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 80 γραμμάρια γλυκαντικό στέβια
– 3 αβγά
– 40 ml γάλα φρέσκο
– 90 γραμμάρια μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
– Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε σταδιακά, τη σοκολάτα, για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
– Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο (σ.σ. ή αλεύρι) ένα ταψί ή μια φόρμα για κέικ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο μαγειρικό σκεύος.
– Ψήνουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά, ώστε να παραμείνει το κέικ, υγρό.
– Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
– Ρίχνουμε πάνω από αυτή, ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
– Ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα μας λείο.
– Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελάχιστα.
– Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο.
– Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
– Αυτό ήταν! Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.