patates-foyrnoy-me-skordo-kai-myrodika-poy-ginontai-pio-nostimes-kai-traganes-ki-apo-tis-tiganites-39987
11:47

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και μυρωδικά που γίνονται πιο νόστιμες και τραγανές κι από τις τηγανιτές

11:47
Newsroom

Πατάτες φούρνου: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πατάτες στο φούρνο; Τότε, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Οι ειδικοί θα σας οδηγήσουν σε μία σπάνια γευστική απόλαυση, την οποία θα λατρέψουν, όσοι τη γευτούν.

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (σ.σ. με τη φλούδα)

– 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

– 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο λιωμένο

– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο

– 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

– Αλάτι

– Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Advertisement

Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.

– Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.

– Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.

– Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.

– Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.

– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

– Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.

– Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.

– Εν συνεχειά με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.

– Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Advertisement

Advertisement