Πατάτες φούρνου: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πατάτες στο φούρνο; Τότε, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Οι ειδικοί θα σας οδηγήσουν σε μία σπάνια γευστική απόλαυση, την οποία θα λατρέψουν, όσοι τη γευτούν.
Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 13 πατάτες κομμένες στα 8 κομμάτια (σ.σ. με τη φλούδα)
– 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο λιωμένο
– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
– Αλάτι
– Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Πατάτες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ζεστάνετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσουν οι πατάτες για 10 λεπτά.
– Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
– Τοποθετήστε το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι και λίγο μαύρο πιπέρι σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
– Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2- 3 λεπτά.
– Στραγγίστε το λάδι σε ένα σουρωτήρι και περιχύστε με αυτό τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
– Ανακατέψτε τις πατάτες ώστε το λάδι να πάει παντού και μεταφέρετέ τες σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
– Ψήστε για περίπου 30- 35 λεπτά χωρίς να τις ανακατέψετε καθόλου.
– Εν συνεχειά με την βοήθεια μιας εύκαμπτης σπάτουλας, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
– Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου- δενδρολίβανου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με μαϊντανό.