pasta-merenta-mamadistiki-syntagi-gia-tin-pio-lachtaristi-sokolatenia-apolaysi-35087
17:27

Πάστα μερέντα: Μαμαδίστικη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατένια απόλαυση

17:27
Newsroom

Πάστα μερέντα: Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δημιουργήσετε μία λαχταριστή και δροσιστική πάστα. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η πάστα είναι φτιαγμένη από μερέντα. Για να τη δημιουργήσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα, που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 3 αυγά

– 150 γραμμάρια ζάχαρη

– 120 γραμμάρια ηλιέλαιο

– 200 γραμμάρια γάλα

– Μια βανίλια σε υγρή μορφή

– Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γραμμαρίων αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 μπέικιν πάουντερ

– 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Advertisement

Υλικά για το γλάσο:

– 200 γραμμάρια κουβερτούρα

– 100 γραμμάρια γάλα ζεστό

– Μία κουταλιά του γλυκού μέλι

Advertisement

Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι

– Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά

– Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα

– Αφήνουμε να κρυώσει

– Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεμάτες κουταλιές σούπας μερέντα

– Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο.

Advertisement