Συνταγή για πάστα φλώρα: Η πάστα φλώρα είναι αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Η παρακάτω συνταγή, έχει αρκετά φθηνά υλικά και γρήγορη εκτέλεση. Μέσα σε μισή ώρα, θα είστε έτοιμοι να ξετρελάνετε οικογένεια και φίλους.
Συνταγή για πάστα φλώρα: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλεις)
Συνταγή για πάστα φλώρα: Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Προσθέτετε ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι.
- Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας.
- Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις.
- Πλάσετε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια.
- Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Διαβάστε Επίσης:
Εύκολη πίτσα στο ταψί, που πετυχαίνει πάντα, έτοιμη σε 40 λεπτά
Πώς θα καταλάβετε ότι ο θυρεοειδής σας έχει πρόβλημα
Έλληνες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσωσαν τη ζωή 22χρονου που του γύρισε η γλώσσα