Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακό Μακαρόν για να «σβήσετε» το φαγητό της Τσικνοπέμπτης

17:30
Χριστίνα Προφαντή

Θέλετε να «σβήσετε» τα κρέατα που γευτήκατε την Τσικνοπέμπτη, αλλά δεν γνωρίζεται το πως; Υπάρχει λύση! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για παραδοσιακό Μακαρόν, ώστε να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας.

Υλικά συνταγής:
350 γρ. αμύγδαλα λευκά
700 γρ. ζάχαρη
210 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 7 αυγά)
ξύσμα από μισό μοσχολέμονο (προαιρετικά) ή λίγο λικέρ
λίγο άρωμα αμυγδάλου προαιρετικά

Χρωματιστά Μακαρόν σε διάφορες γεύσεις.

Για τη γέμιση
500 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
75 γρ. ζάχαρη

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε περίπου 100 γρ. από τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ, προσθέτουμε τα αρωματικά και τη χτυπάμε με το φτερό, αρχικά στην αργή ταχύτητα, προσθέτοντας το υπόλοιπο ασπράδι (ίσως να μην το πάρει όλο) μέχρι να μαλακώσει η ζύμη, αλλά να στέκεται, να μην είναι ρευστή. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.

Advertisement

Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε με το κορνέ μπαλάκια ζύμης. Τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Advertisement

Τα βρέχουμε με λίγο νερό, χρησιμοποιώντας είτε πινέλο είτε ειδικό σφουγγαράκι.

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα δύο υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν σαντιγί και ενώνουμε ανά δύο τα μπισκότα. Τα αφήνουμε οπωσδήποτε 1 νύχτα στο ψυγείο να μαλακώσουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προαναφερθείσα συνταγή χρησιμοποιείται για την παρασκευή 1,5 κιλού γλυκών, τύπου Μακαρόν.

Advertisement
TAGS:
Advertisement