Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να φτιάξετε ταραμοσαλάτα για την Καθαρά Δευτέρα ή για οποιαδήποτε άλλη μέρα; Το βέβαιο είναι πως θα πραγματοποιήσετε μία πολύ καλή επιλογή. Καλό θα είναι να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 100 γραμμάρια άσπρο ταραμά. – 50 γραμμάρια κόκκινο ταραμά. – 3 έως 4 λεμόνια. – 2 έως 3 κρεμμύδια . μέτρια. – 1 κιλό πατάτες. – 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
– Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. – Τις βράζουμε μέχρι να λιώνουν. – Κατά τη διάρκεια που βράζουν οι πατάτες ψιλοκόβουμε 2 κρεμμύδια στο multi μαζί με το χυμό από 2 λεμόνια. – Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα 2 είδη ταραμά και ανακατεύουμε καλά. – Εφόσον έχουν βράσει καλά οι πατάτες, να τις λιώσουμε στο multi. – Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις λιωμένες πατάτες στο μείγμα με τον ταραμά και ανακατεύουμε καλά.- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας επιπλέον πατάτες. – Ανακατεύουμε καλά και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να φέρουμε τη γεύση εκεί που θέλουμε. – Στο τέλος αφού προσθέσουμε και το ελαιόλαδο θα έχουμε φτιάξει μια υπέροχη ταραμοσαλάτα. – Μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο η γεύση της θα απογειωθεί.* Προσοχή: Επειδή, πολλοί την Καθαρά Δευτέρα δεν τρώνε λάδι, παρασκευάζουμε την ταραμοσαλάτα, χωρίς λάδι. Εάν μας περισσέψει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι την επόμενη ημέρα.