Πολίτικο Θεσσαλονίκης: Ένα υπέροχο γλυκό με σιροπιαστή βάση που έχει άρωμα μαστίχας και θα ξετρελάνει όλους τους γνωστούς σας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Επειτα βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Αφού τελειώσει το ψήσιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά αφότου έρθει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Έπειτα περιχύνουμε την βάση με αυτό.
Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.