Πολίτικο Θεσσαλονίκης: Ένα υπέροχο γλυκό με σιροπιαστή βάση που έχει άρωμα μαστίχας και θα ξετρελάνει όλους τους γνωστούς σας.
Πολίτικο Θεσσαλονίκης: Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Για τη βάση:
- 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 250 ml φρέσκο γάλα
- 1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
- 600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
- κανέλα για πασπάλισμα
Πολίτικο Θεσσαλονίκης: Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
Για τη βάση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε:
- το σιμιγδάλι
- τη ζάχαρη
- τη μαστίχα
- το μπέικιν πάουντερ
- το γάλα
- τη σόδα
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Επειτα βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Αφού τελειώσει το ψήσιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά αφότου έρθει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Έπειτα περιχύνουμε την βάση με αυτό.
Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Για τη κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.