Παραδοσιακή φασολάδα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα παραδοσιακό πιάτο για να ευχαριστήσετε τους συγγενείς και τους φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα εσάς και θα κάνει όσους το δοκιμάσουν να σας ζητήσουν τη συνταγή.
– 500 γραμμάρια μέτρια ξερά φασόλια
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
– 3 καρότα κομμένα σε μικρά ψιλοκομμένα
– 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– Σέλινο ψιλοκομμένο
– Λίγο πράσο ψιλοκομμένο
– 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
* Προαιρετικά: 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένε και μπούκοβο.
– Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 40 περίπου λεπτά.
– Αφού στραγγίσετε τα βρασμένα φασόλια, τσιγαρίζετε σε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) τα ψιλοκομμένα λαχανικά (και προαιρετικά το μπέικον) για περίπου 4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.
– Ρίξτε στα υπόλοιπα υλικά τα (μισό)βρασμένα φασόλια, σκεπάστε με νερό και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά.
– Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο (προαιρετικά) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
– Αφήστε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να χυλώσει καλά και το ζουμί της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.