paradosiaki-syntagi-gia-nistisimi-karydopita-tis-giagias-me-oraia-ylika-62452
11:58

Παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα της γιαγιάς με ωραία υλικά

11:58
Νίκη Μουλά

Η νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα είναι μία εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψουν, όχι μόνο όσοι βρίσκονται σε νηστεία ενόψει Χριστουγέννων, άλλα όλοι οι λάτρεις των γλυκών.

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Υλικά

2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα καθαρισμένα και περασμένα από το μουλτι

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό

1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο

1 φακελάκι μπεικιν

Advertisement

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδάλι και το αλεύρι.

Advertisement

Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.

Advertisement

Αν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε με 2 ζάχαρη και 1 νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βράσιμο δυο λεπτά, σιροπιάστε κρύα πίτα με χλιαρό σιρόπι!

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε Επίσης:

Βαριές «καμπάνες» για κάπνισμα σε αεροδρόμια, λιμάνια, μέσα μαζικής μεταφοράς – Πόσα χρήματα το πρόστιμο

Γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας ανοίγει ξανά σούπερ μάρκετ, 5 χρόνια μετά την κατάρρευση της αλυσίδας του

Ανατροπή στις «Άγριες Μέλισσες»: Εξέλιξη που κανένας δεν περίμενε – Η εκταφή, οι ενοχές και η αλήθεια

Advertisement