Σπιτικά κεμπάπ – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία σπιτική συνταγή για να εντυπωσιάσετε, τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για σπιτικά κεμπάπ. Το βέβαιο είναι πως θα εντυπωσιάσετε τα άτομα του οικογενειακού και του φιλικού σας περιβάλλοντος.
– 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
– 2 κρεμμύδια τριμμένα
– 7 με 8 κλωνιά μαιντανό
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
– 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
– Λίγο νερό
– 1/2 κουταλικά του γλυκού πιπέρι καγιέν
– 1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ (σ.σ. κάνει αφράτα, τα μπιφτέκια)
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Τοποθετείστε σε μία λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλάτι και το πιπέρι.
– Ξεκινήστε να ζυμώνετε τα προαναφερθέντα υλικά.
– Ρίξτε σιγά – σιγά και ένα φλιτζάνι του καφέ, νερό.
– Ζυμώστε συνεχόμενα για οκτώ με δέκα λεπτά.
– Σκεπάστε τη ζύμη σας και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου μία με δύο ώρες (σ.σ. εξήντα με εκατόν είκοσι λεπτά).
– Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, το αντικολλητικό τηγάνι σας.
– Ψήστε κάθε πίτα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά της.
– Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα.