paradosiaki-syntagi-gia-fantastiki-mpoygatsa-thessalonikis-poy-ginetai-sti-stigmi-72257
14:57

Παραδοσιακή συνταγή για φανταστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης που γίνεται στη στιγμή

14:57
Newsroom

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Εύκολη συνταγή: Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μπουγάτσα, δεν έχετε, παρά να ακολουθήσετε προσεκτικά, την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δικαιώσει.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οι οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: Υλικά συνταγής

– 1 λίτρο γάλα

– 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

– 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

– 10 γραμμάρια κορν φλάουρ

– 2 βανίλιες

– 10 φύλλα κρούστας

– 250 γραμμάρια βούτυρο

– Ζάχαρη άχνη

– Κανέλα

Advertisement

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ.

– Η θερμοκρασία από τη φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.

– Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν βράσει το γάλα.

– Προσθέτουμε τις βανίλιες.

– Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ.

– Αφού βάλουμε πρώτα στην επιφάνειά του, μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου εξήντα λεπτά.

– Λιώνουμε το βούτυρο μας.

– Στη συνέχεια, βάζουμε βούτυρο σε 2 φύλλα κρούστας.

– Τοποθετούμε τα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω από το άλλο.

– Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου κρούστας περίπου 1/5 από το μείγμα μας.

– Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε φάκελο.

– Βάζουμε βούτυρο σε όλες τις πλευρές του φακέλου.

– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στου 200 βαθμούς Κελσίου.

– Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα.

– Ψήνουμε τις μπουγάτσες, μέχρι να ροδίσουν.

– Όταν βγάλουμε τις μπουγάτσες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν.

– Όταν κρυώσουν, βάζουμε στις μπουγάτσες μας, ζάχαρη άχνη, αλλά και κανέλα.

Advertisement

Advertisement