Νησιωτικούς ντοματοκεφτέδες: Ποιος είναι αυτός που δεν έχει γευτεί, έστω για μία φορά στη ζωή του, ντοματοκεφτέδες και δεν έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό; Η απάντηση είναι πως ο περισσότερος κόσμος έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά το συγκεκριμένο μεζέ. Οι ντοματολεφτέδες προσφέρονται σε τσιπουράδικα και ταβέρνες ως μεζέδες. Προσφέρονται με τσίπουρο ή κρασί για να προσφέρουν μια γαστρονομική έκρηξη γεύσεων.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα σε όλο αυτό; Μα φυσικά, όσοι δοκίμασαν, να αναζητήσουν εκ νέου τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία κάνει τη διαφορά. Οι ντοματοκεφτέδες είναι γευστικότατες, προσφέροντας μια πανδαισία από γεύσεις σε όποιον τις δοκιμάσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε ή να ανησυχείτε. Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας και σας την προσφέρει το enimerotiko.gr. Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής των ντοματοκεφτέδων και φυσικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τους μαγειρέψετε.
3 Ντομάτες μεγάλες
2 Μεγάλα κρεμμύδια
1 Πατάτα ωμή και τριμμένη στον τρίφτη
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
1 μικρο κομμάτι τυρί φέτα
2 Κουτ της σούπας ζάχαρη
Αλάτι κ πιπέρι κ λίγο λαδάκι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλια σούπας μπέικιν
1ο βήμα: Στύβουμε καλά τις ντομάτες.
2ο βήμα: Ψιλοκόβουμε καλά τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, την πατάτα, το τυρί και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά.
3ο βήμα: Ρίχνουμε το αλάτι.
4ο βήμα: Ρίχνουμε το πιπέρι.
5ο βήμα: Ρίχνουμε τη ζάχαρη.
6ο βήμα: Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο πρέπει για να γίνει ένας πηχτός χυλός. (Προτείνεται να ρίξετε πέντε κουταλιές της σούπας)
7ο βήμα: Ρίχνουμε καυτό λάδι με το κουτάλι.
8ο βήμα: Βάζουμε πάνω τους απορροφητικό χαρτί για να τραβήξουν τα λάδια τους.