Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Είστε λάτρεις των τυριών; Θέλετε να ευχαριστήσετε αγαπημένα φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Υλικά και οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Υλικά
– 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα (σ.σ. ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι). – 4 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη. – 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα. – 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα. – 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν της αρεσκείας μας. – 4 αυγά. – 2 φλιτζάνι γάλα. – 1 τσιμπιά αλάτι. – Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε δύο κουταλιές από τυριά και δύο κουταλιές από γαλέτα. – Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.- Πασπαλίζουμε στο πυρέξ την υπόλοιπη γαλέτα.- Ρίχνουμε από πάνω μισή ποσότητα τυριού και ζαμπόν.- Στρώνουμε δεύτερη σειρά από ψωμί του τοστ.- Ρίχνουμε στο πυρέξ το υπόλοιπο τυρί.- Χτυπάμε αυγά, γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μπολ.- Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.- Πασπαλίζουμε μείγμα από τυρί και γαλέτα, το σουφλέ.- Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου τριάντα λεπτά.- Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα και κάθε είδους αλλαντικά.* Προσοχή: Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 12 μερίδες.