Τυρόψωμο: Πολλοί αναρωτιούνται για το τι πρέπει να περιέχει το πρωινό τους. Με τι είδους παρασκευές μπορούμε να συνοδεύσουμε ή και να απογειώσουμε το πρωινό μας. Η αλήθεια είναι πως όλοι θυμούνται τη γιαγιά τους, να τους μαγειρεύει νόστιμα εδέσματα. Ένα από αυτά ήταν το τυρόψωμο. Η γιαγιά σηκώνονταν νωρίτερα για να το ετοιμάσει και όταν τα εγγόνια της έπαιζαν στην αυλή, τους πήγαινε από ένα κομμάτι ζεστό τυρόψωμο για να καλύψουν το πρωινό τους. Αν αναρωτιέσται για το πως μπορείτε να φτιάξετε μια αυθεντική συνταγή από τυρόψωμο, απλά ακολουθήστε, τα παρακάτω βήματα:
Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση πανεύκολης και πεντανόστιμης συνταγής από την Πορταριά Πηλίου:
Υλικά συνταγής για πανεύκολο και πεντανόστιμο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου
Πεντακόσια γραμμάρια αλεύρι, που φουσκώνει από μόνο του. Μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι. Διακόσια πενήντα γραμμάρια, τριμμένη φέτα. Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού. Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο.
Εκτέλεση συνταγής για πανεύκολο και πεντανόστιμο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου
1ο βήμα: Βάζουμε σε μια λεκάνη το κοσκινισμένο αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ. 2ο βήμα: Προσθέτουμε στα προαναφερθέντα το αλάτι, τη φέτα, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. 3ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά. Έτσι, το μείγμα θα μετατραπεί σε ένα ομοιόμορφο χυλό μείγματος ψωμιού, με τυρί. 4ο βήμα: Αλείφουμε ένα ταψί νούμερου τριάντα, με ελαιόλαδο. 5ο βήμα: Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
6ο βήμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας για περίπου πέντε λεπτά. 7ο βήμα: Ψήνουμε το μείγμα μας για περίπου σαράντα λεπτά. 8ο βήμα: Αυτό ήταν! Έτοιμη, η συνταγή μας! Προσπαθούμε να τη σερβίρουμε ζεστή, διότι έτσι θα είναι πιο νόστιμη.