Γιαουρτογλυκό με λεμόνι, αυτό προστάζει το καλοκαίρι, αυτό θέλει η ζέστη κάτι γλυκό και δροσερό ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια νόστιμη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το γιαουρτογλυκό
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
χυμό από 2-3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο και όσο πιο φρέσκο γίνεται)
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
λίγα μπισκότα της αρεσκείας σας (ολικής, ίσως τύπου digestive)
λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση συνταγής
Θα χρειαστούμε μια ευρύχωρη λεκάνη για να κάνουμε με άνεση το ανακάτεμα, κατά προτίμηση μεταλλική. Αν όχι, ό,τι σας βρίσκεται, ακόμη και κατσαρόλα μας κάνει.
1. Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάμε σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγί (προσοχή μη σας κόψει).
2. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στη συνέχεια σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα.
Στη φάση που προσθέτετε το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάζετε για να δείτε πόσο λεμονάτο το θέλετε. Αν επίσης το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο ακόμα, αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται.
3. Βάζετε το σκεύος με το γλυκάκι στο ψυγείο και περιμένετε – όσο πιο πολύ περιμένετε, τόσο καλύτερα.
4. Αφού λοιπόν παγώσει, το σερβίρουμε σε μπολάκια στολίζοντας μ’ ένα φυλλαράκι δυόσμο, λίγο τριμμένο μπισκοτάκι και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.