Σοκολατόπιτα: Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά δεν ξέρετε, τι να διαλέξετε; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για σοκολατόπιτα και το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.
– 2 αυγά
– 100 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
– 100 ml ελαιόλαδο
– 50 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
– 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 30 γραμμάρια χοντροκομμένη κουβερτούρα υγείας (σ.σ. με περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%)
– 125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
– 125 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα υγείας (σ.σ. περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%)
– Ρίξτε αυγά, ζάχαρη και λάδι στο μίξερ.
– Χτυπήστε τα υλικά για επτά με οκτώ λεπτά.
– Ρίξτε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας παράλληλα με αργό ρυθμό
– Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
– Προσθέστε λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα.
– Ανακατέψτε, το μείγμα, με σπάτουλα.
– Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στον αέρα για να προθερμανθεί.
– Αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα στην οποία θα τοποθετήσετε το μείγμα.
– Ψήστε για μισή ώρα.
– Ζεστάνετε το γάλα σε δυνατή φωτιά.
– Βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και ρίξτε τη σοκολάτα.
– Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μείγμα.
– Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
– Περιχύστε το μείγμα στη σοκολατόπιτα.
– Αφήστε για το τέλος να κρυώσει και να πήξει.