Το Glühwein είναι ένα αρκετά γνωστό κρασί της Κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερο διότι είναι ζεστό, και το έχουν δοκιμάσει εκείνοι που έχουν κάνει, τουλάχιστον μια φορά, Χριστούγεννα σ’ εκείνα τα μέρη.
Το συγκεκριμένο ζεστό κρασί μάλιστα μπορούμε να το φτιάξουμε και στην Ελλάδα αρκεί να γνωρίζουμε ορισμένα από τα μυστικά του τρόπου με τον οποίο γίνεται.
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει το εμβληματικό ζεστό κρασί των γιορτών που λατρεύει το κρύο και την καλή παρέα.
Το Glühwein το έχουν δοκιμάσει όλοι όσοι έκαναν Χριστούγεννα έστω και μία φορά στην κεντρική Ευρώπη. Είναι το κόκκινο κρασί που μοσχοβολάει πορτοκάλι και μπαχαρικά και σερβίρεται ζεστό στις χριστουγεννιάτικες αγορές για να θερμάνει χέρια και ψυχές.
Μοιάζει αρκετά με τη σαγκρία, όπως σε αντίθεση με το ισπανικό ποτό που σερβίρεται συνήθως με πάγο, το Glühwein έχει φτιαχτεί για τις κρύες νύχτες και είναι συνώνυμο του χειμώνα.
Για να το φτιάξουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κόκκινο κρασί έχουμε στη διάθεσή μας, ακόμα και από ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι.
Υλικά: