Κουλουράκια: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για κουλουράκια. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε, ακολουθώντας πιστά, τα βήματα της συνταγής που βρίσκεται παρακάτω. Πρόκειται για μία συνταγή για όλες τις ώρες, η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια. Αναλυτικότερα:
Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Κουλουράκια – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
– 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε κομματάκια παγωμένο
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 αυγά
– 70 ml γάλα φρέσκο
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
– 2 κρόκους αυγών για άλειμμα
Κουλουράκια – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στην λεκάνη μας και τα ζυμώνουμε.
– Ρίχνουμε τα αυγά και την βανίλια και τα ζυμώνουμε.
– Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ζυμώνουμε.
– Θέλουμε αφράτη ζύμη βάζουμε το αλεύρι χούφτα – χούφτα και ζύμωμα.
– Κόβουμε μικρά μακρόστενα ζυμαράκια και πλάθουμε μικρές πλεξούδες!
– Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους, με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια!
– Φυσικά τοποθετούμε καλά βούτυρο στο ταψί!
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (σ.σ. έως ότου να πάρουν χρώμα).
– Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν!
– Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό και κλειστό σκεύος.