Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Ότι πιο δροσιστικό και γευστικό θα απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι εγγυημένα. Χωρίς ζάχαρη, έτσι ώστε να υπάρχει η απόλαυση των γλυκών χωρίς όμως τις παραπανίσιες θερμίδες.
Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 κούπα ( 240 ml) γάλα
- 1 κ γλ υγρή βανίλια
- 1/4 κούπας (60 ml) μέλι
- 1 φακελάκι (10 γρ) ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κούπες (400 γρ) γιαούρτι
- φράουλες
- μέλι
Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα μαζί με το μέλι και την βανίλια προσθέτοντας την ζελατίνη.
- Ανακατεύω το μείγμα απαλά να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη, σιγοβράζοντας για 1 με 2 λεπτά περίπου.
- Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτω εκεί το μείγμα του γάλατος και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράζω το μείγμα σε ποτήρια, ή σε φόρμα και τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Η απόλαυση
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω τις φράουλες και γαρνίρω με έξτρα μέλι. Έτσι η πανακότα των ονείρων σας είναι έτυμη.
Δείτε το βίντεο με την αναλυτική συνταγή:
Διαβάστε Επίσης:
Καραμανλής: «Αποβράσματα όσοι μπαίνουν τζάμπα στο μετρό» – Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Γεμιστό ρολό πατάτας με ζαμπόν και τυριά, έτοιμο σε 30 λεπτά
Εγκεφαλικό επεισόδιο: Τρείς ερωτήσεις που μπορεί να σώσουν μια ζωή